Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Вовед во Политиката

Филип Бенетон  
Оригинален наслов на книгата : Introduction a la politique
ИСБН : 978-608-4535-89-8
Година на издавање : 2010
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: 1079 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 412
Димензии : 142x200
Корица : мекаКраток опис

Во оваа книга се дадени одговори и размислувања за суштинските прашања што се основа за каква било понатамошна дискусија. Дали политиката и нејзиното учење заслужуваат да им се обрне внимание? Како треба да се објаснат политичките работи? Како воопшто да ја дефинираме политиката? Што е тоа што е важно во политиката? Пред да бидат дадени одговорите, потпирајќи се на историското искуство, се прецизираат и се разработуваат термините за античкото, христијанското и за модерното гледање на политиката.
Понатаму се дадени главните карактеристики на модерната политика и нејзините цели. Во текот на изминатиот век беснееше војна меѓу различните политички режими. Денес таа скоро и да не постои, но дали тоа значи дека се решило централното прашање што се поставува за секоја политика, прашањето за режимот?
Одговорите и коментарите на сите овие прашања ги дава Филип Бенетон, професор по политички науки на Факултетот за правни и за политички науки од Рен. Има предавано и на многу други иниверзитети надвор од Франиција.
Секој што се интересира за политика, на овој или оној начин, ја изучува или, пак, истата ја практикува мора да го прочита овој текст за да создаде поле за понатамошни изучувања.
За сите подетални информации во врска со содржината и со достапноста на книгата слободно пишувајте на publishing@arslamina.com.

 Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
0

Коментари од корисниците