Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Ехокардиографија

Пол Лисон,   Ендру Р. Ј. Мичел,   Харалд Бечер  
Оригинален наслов на книгата : Echocardiography
ИСБН : 978-608-229-604-3
Година на издавање : 2013
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 576
Димензии : 135х202
Корица : тврдаКраток опис

Оваа книга е составена така што би била максимално корисна и за почетниците и за

искусниот персонал, ехокардиографистите и сонографистите. Доаѓајќи од еден од водечките академски центри во Обединетото Кралство, книгата е големо достигнување, и како технички прирачник и како авторитативен извор.


Клиничката практика ќе се збогати со уште едно издание, додека за почетниците ќе претставува непроценлива референција.

Дијагностичката технологија кај кардиоваскуларните заболувања заслужува и ќе се служи со овој голем придонес. Користете ја и уживајте во неа преку:


• Уникатен водич за тоа како да се добијат висококвалитетни ехо снимки, да се направат основните мерења и да се интерпретираат наодите

• Лесно достапен и заснован на меѓународните препораки

• Вклучува трансторакално, трансезофагеално и стрес ехо снимање

• Преку 300 високо квалитетни илустрации на кои се прикажуваат ехо наодите

• Ги вклучува референтните вредности за наодите

• Ги наведуваат стандардите за обука и компетентностОценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците