Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Атлас на метаболични заболувања

Вилијам Л. Нихан,   Брус А. Баршоп,   Пинар Озанд  
Оригинален наслов на книгата : Atlas of Metabolic Diseases
ИСБН : 978-608-229-603-6
Година на издавање : 2013
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 800
Димензии : 207x290
Корица : тврдаКраток опис

Оваа книга е креирана како извор на практични информации коишто се од корист при дијагностицирање и лекување на пациентите со наследни метаболични болести. Ова овозможува едно единство на темите. Во исто време реалноста покажува

дека генетски предодредените варијации во хуманиот метаболизам водат до енормно голем број различни клинички ентитети, со што се преминуваат сите граници на една клиничка супспецијалност.


Oваа книга ќе биде корисна за сите лекари што се во секојдневен контакт со пациентите во стационарите, во одделите за интензивна нега, како и во сите клиники и лекарски канцеларии. Исто така, книгата е наменета и за биохемичари, генетичари и клинички хемичари вклучени во лабораториската дијагноза на овие болести. Прикажани се и метаболичните реакции, секако, во скратена форма или, пак, со посебна нагласеност само на делот што е најрелевантен за соодветната болестОценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците