Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

ПРИРОДНИ НАУКИ 1: Прирачник

Ентони Расел  
Оригинален наслов на книгата : Nelson International Science, Teacher's Guide
ИСБН : 978-608-229-859-7
Година на издавање : 2014
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 120
Димензии : А4
Корица : мекаКраток опис

Прирачник за наставници

Природни науки за 1 одделение


Овој прирачник претставува важна поддршка на програмата по природни науки за основно образование и е темелен и богат водич за наставниците, со цел да ги надополни и да ги дообјасни составните делови на програмата по природни науки, според програмата на Меѓународниот центар за испити на Кембриџ (Cambridge International Examination). Прирачникот содржи листи на потребни ресурси, речник на нови поими за усвојување, мноштво идеи за реализирање на наставните цели, сугестии за практични активности и поврзување со активностите во учебниците, работните тетратки и читанките.

 

Серијалот Природни науки за основно образование на Арс Ламина – публикации претставува дел од една сеопфатна програма, лесна за користење, што вклучува богато илустрирани учебници, корисни работни тетратки, како и дополнителни прирачници за наставниците и научни читанки за учениците, за секое одделение.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците