Е-адреса: Лозинка:
















Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Храна: Хемија на составните компоненти на храната

Том П. Калтејт  




Оригинален наслов на книгата : Food: The chemistry of its components
ИСБН : 978-608-229-039-3
Година на издавање : 2012
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: 1007 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 522
Димензии : 152x235
Корица : тврда



Краток опис

Покрај составните делови на храната (јаглехидратите, маснотиите, протеините, минералите и водата), разгледани се и состојките што ги има во мали количини, како што се боите, вкусовите, витамините и конзервансите. Овде се зборува и за отровите, алергените, остатоците од пестициди и за другите непосакувани состојки.
Сите состојки се разгледани од аспект на нивното нутритивно и здравствено значење со податоци за нивната концентрација во соодветната храна. Секоја состојка е дадена со соодветната хемиска формула и со детален опис. Со ваквиот детален пристап авторот создава една одлична книга што станува задолжително четиво за секој научник што се занимава со храна.
Професор Том Калтејт пред да се пензионира бил главен предавач на Катедрата за биохемија на храна при Универзитетот „Саут Бенк“, Лондон. Тој сè уште е соработник на Институтот за храна и за технологија.
За сите подетални информации во врска со содржината и со достапноста на книгата слободно пишувајте на publishing@arslamina.com.

 



Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
0

Коментари од корисниците